PASAPORT TİPLERİ
Umuma Mahsus Pasaportlar (Bordo Pasaport)
Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.
Hususi Pasaportlar (Yeşil Pasaport)
Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir…
Hizmet Pasaportları (Gri Pasaport)
Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyeti’nin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.
Diplomatik Pasaportlar (Kırmızı Pasaport)
Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya milletler arası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.
PASAPORT GEÇERLİLİK KRİTERLERİ
Geçerlilik tarihi, başvuru sahibinin Schengen alanını terk etmeyi düşündüğü tarihten sonra en az 3 ay daha uzun olmalıdır.
Diğer ülkeler için başvuru sahibinin ülkeyi terk etmeyi düşündüğü tarihten sonra en az 6 ay daha uzun olmalıdır.
Vizenin ve giriş/çıkış kaşelerinin basılması için en az iki boş sayfaya sahip olmalıdır.
Pasaport veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır.
Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkün olabilmektedir.
ViZE NEDİR ?
Vize, Avrupa Birliği ve/veya gidilecek ülke kanunları tarafından belirtilen koşullar ve şartlar karşılanması koşulu ile, Schengen ülkeleri sınırları içerisine giriş yapma, sınırlar içerisinde kalma ve sınırdan çıkma iznidir. Her başvuru sahibinin, vize alabilmek için gerekli tüm koşulları yerine getirmesi gerekmektedir. Kişilerin her birinin, kendi pasaportunda geçerli bir vizesi olması gerekmektedir.
Ebeveyninin/yasal vasisinin pasaportuna kayıtlı olmayan ve 15 yaşın altında olan ve kendisine ait şahsi pasaportu olmayan çocuklar hariç, herkesin bireysel vizeye sahip olması gerekmektedir. Çocuk, ebeveyninin/yasal vasisi’nin pasaportuna kayıtlı ise bu durumda söz konusu pasaporta iki tane vize etiketi yapıştırılmaktadır. Söz konusu çocuk, ebeveyninin/yasal vasisi’nin dosyasından ayrı bir vize başvuru formu ve diğer gerekli evraklarla birlikte başvuru yapmalıdır.
ViZE BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILIR ?
Kısa süreli (turistik) vize başvurusu planlanan seyahatin başlangıç tarihinden en fazla 3 ay önce yapılabilir. Seyahatin başlangıç tarihinden en az 15 gün içerisinde yapılması tavsiye edilir. Bundan daha geç yapılan bir başvuru zamanında işleme alınmayabilir. Konsolosluk kararını 15 takvim günü içerisinde verecektir. İstisnai durumlarda bu süre 30- 60 güne kadar uzatılabilir. İşlem süresi pasaport konsolosluğa verildiği günden baz alınarak bilgilendirilme yapılmalıdır.
VİZE BAŞVURUNUZ YAPILDIKTAN SONRAKİ SÜREÇ ?
Konsolosluk başvuru esnasında sunulan evrakların dışında farklı evraklar talep edebilir.
Başvuru sahibini şahsen görüşmeye çağırabilir. Vize başvurunuzu reddedilebilir. Red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır
BİRDEN FAZLA SCHENGEN DEVLETİNE GİDECEKSEM VİZE BAŞVURUSUNU NEREYE YAPMALIYIM ?
Vize başvurunuzu seyahatinizin tek ya da temel amacının bulunduğu devletin diplomatik temsilciliğine sununuz. Eğer seyahatin temel amacı belirlenemiyorsa, vize başvurunuzu en uzun süre kalacağınız devletin diplomatik temsilciliğine sununuz. Yalnız bu formülün kullanılması mümkün değilse, vize başvurunuzu Schengen alanına giriş yapacağınız devletin diplomatik temsilciliğine, yani ilk ziyaret edeceğiniz devletin diplomatik temsilciliğine sununuz.
SCHENGEN VİZESİ İLE SEYAHAT EDEBİLECEĞİNİZ ÜLKELER ?
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan
ADALAR VİZESİ - KAPI VİZESİ UYGULAMALARI ?
Yunan Adalarına geçişi kolaylaştıran KAPI VİZESİ uygulaması yılın belli dönemlerinde kullanılmaktadır.
Pasaportunda geçerli bir Schengen vizesi olmayıp, Adalara Gitmek isteyen Türk vatandaşları için gerekenler;
- En az 3 ay geçerliliği olan, 2 sayfası boş olan ve üzerinde K.K.T.C. giriş damgası olmayan bir pasaport.
- Vize Başvuru Formu doldurulup imzalanarak.(acentemizden temin edebilirsiniz.)
- 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz ve son zamanlarda çekilmiş)
- Kimlik ve pasaport fotokopisi (ilk fotoğraflı sayfa, herhangi boş iki sayfa ve daha önce alınmış schengen varsa o sayfaların)
- Kesin seyahat tarihleri belirtilmiş feribot bileti (acentemizden temin edilebilmektedir.)
- Giriş ve çıkış tarihleri belli otel rezervasyon konfirmesi.(acentemizden temin edilebilmektedir)Günübirlik gidişlerde otel rezervasyonu aranmayacaktır.
- Evraklarınız adaya gönderildikten sonra iptali yoktur
NOT :
* Adaya geçişte parmak izleriniz de alınacağından işlemler biraz uzun sürecektir. Günübirlik geçişlerde ve aynı gün ada turu olan misafirlerimiz zaman açısından sıkıntı yaşayabilir.
* En az seyahatten 6 gün önce tüm bu evrakların acentemize teslim edilmesi gerekmektedir.Vizenizin siz gitmeden hazır olması için evraklarınız önceden Adaya gönderilip onay alınacaktır. Bu da sizlerin seyahat günü Sakız limanında zaman kaybetmenizi önlemek içindir. Vize 15 gün içinde olmak kaydıyla TEK GİRİŞLİ olacak ve bilet ve otel rezervasyonunuzun belirtildiği günler için geçerli olacaktır. Vize süresini geçirirseniz 600 Euro cezası vardır. Yolcudan kaynaklı herhangi bir problem yüzünden vize alınmaz ise acentemiz sorumluluk almaz. İade söz konusu değildir.
ÇOK GİRİŞLİ SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER ?
1- İşverenler İçin Gerekli Belgeler
- Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
- Pasaportun ilk sayfasının ve vize sayfalarının fotokopileri (eski pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri, giriş çıkış kaşeleri dâhil).
- 2 Adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 3,5 cm x 4,5 cm boylarında son 6 ay içerisinde güncel, kulaklar, yüz çehresi ve boyun görünür şekilde, gözlüksüz çekilmiş.! PASAPORT İÇİN KULLANILAN BOYUTTA OLAN DEĞİL!
- Eksiksiz doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
- Satın alınmış tur bileti / Seyahat otobüs ile gerçekleşiyorsa araç evrakları (acentamızdan verilmektedir. )
- Şirket antetli kağıdına; Yunanistan Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış, gidiş tarihinizi ve gidiş amacınızı belirten ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten kaşeli imzalı dilekçe.
- Şahsi dilekçe; Yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte, ne amaçla, kimlerle ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Şirket İmza Sirküleri
- Şirket Vergi Levhası ( barkodlu, şirket kaşe ve imzası ile)
- Oda Kayıt ve Faaliyet Belgesi ( Son 6 aylık Orjinal ve bir adet fotokopi )
- Şirket Ticaret Sicil Gazetesi ( Ortaklığın göründüğü)
- Şirket Banka Hesabı; son 6 aylık, güncel tarihli, banka tarafından kaşeli imzalı, imzalayanların imza sirküsü ve en az 5000 TL bakiyeli ( Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Şahsi banka hesabı son 6 aylık, güncel tarihli, banka tarafından kaşeli imzalı, imzalayanların imza sirküsü ve en az 2.600 TL bakiyeli ( Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Ev Tapusu, kirada eviniz var ise kira sözleşmesi.(isteğinize bağlı olarak koyabilirsiniz)
- Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı ( Tarafımızdan yapılmaktadır.)
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği(nüfus müdürlüğünden ) (Yerleşim yeri mutlaka belirtilmeli) Bekârlık kaydı da talep edilmektedir.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
2- Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler
- Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
- Pasaportun ilk sayfasının ve vize sayfalarının fotokopileri (eski pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri,giriş çıkış kaşeleri dahil).
- 2 Adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 3,5 cm x 4,5 cm boylarında son 6 ay içerisinde güncel,kulaklar,yüz çehresi ve boyun görünür şekilde, gözlüksüz çekilmiş.! PASAPORT İÇİN KULLANILAN BOYUTTA OLAN DEĞİL!
- Eksiksiz doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
- Satın alınmış tur bileti / Seyahat otobüs ile gerçekleşiyorsa araç evrakları (acentamızdan verilmektedir. )
- Şirketin antetli kağıdιna Yunanistan başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyit eden mektup (orijinal olmak zorunda).
- Şahsi dilekçe; yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte , ne amaçla , kimlerle ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Şirket İmza Sirküleri
- Şirket Vergi Levhası ( barkodlu,şirket kaşe ve imzası ile)
- Oda Kayıt ve Faaliyet Belgesi ( Son 6 aylık , orjinal ve bir adet fotokopisi)
- Şirket Ticaret Sicil Gazetesi
- Ssk işe giriş bildirgesi ( şirket tarafından kaşeli imzalı) - Son 4 aylık maaş bordrosu ( Kaşeli - imzalı ) - Sgk Hizmet Dökümü ( Ssk'dan Orjinal yada E-devletten barkodlu)
- Maaş aldığı bankadan son 4 aylık hesap dökümü kaşeli ve imzalı, imzalayanların imza sirküsü ile birlikte (şahsi banka hesabı yoksa bu hesapta mutlaka bakiye olmak zorundadır - Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Şahsi banka hesabı son 6 aylık , güncel tarihli, banka tarafından kaşeli imzalı, imzalayanların imza sirküsü ile birlikte ve en az 2.600 TL bakiyeli (bakiye mutlaka olmak zorundadır. - Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Ev Tapusu , kirada eviniz var ise kira sözleşmesi.(isteğinize bağlı olarak koyabilirsiniz)
- Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı ( Tarafımızdan yapılmaktadır.)
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği(nüfus müdürlüğünden - Yerleşim yeri mutlaka belirtilmeli - Bekarlık kaydıda talep edilmektedir.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
3- Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler
- Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
- Pasaportun ilk sayfasının ve vize sayfalarının fotokopileri (eski pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri,giriş çıkış kaşeleri dahil).
- 2 Adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 3,5 cm x 4,5 cm boylarında son 6 ay içerisinde güncel,kulaklar,yüz çehresi ve boyun görünür şekilde, gözlüksüz çekilmiş. PASAPORT İÇİN KULLANILAN BOYUTTA OLAN DEĞİL!
- Eksiksiz doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
- Satın alınmış tur bileti / Seyahat otobüs ile gerçekleşiyorsa araç evrakları (acentamızdan verilmektedir. )
- Şahsi dilekçe; Anne ve Baba tarafından yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte , ne amaçla , kimlerle ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Okuldan alınan yeni tarihli öğrenci belgesi
- 18 Yaşını doldurmamış ise anne ve babadan seyahat izni için muvafakatname almanız gerekiyor( Noterden yeni tarihli Orijinal )
- Ailenin Gelir Beyanı ( Aile işveren ise veya çalışan işe yukarıda belirtilen belgeler temin edilecektir )
- Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı ( Tarafımızdan yapılmaktadır.)
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden )
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
4-Devlet Memurları İçin Gerekli Belgeler
- Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
- Pasaportun ilk sayfasının ve vize sayfalarının fotokopileri (eski pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri,giriş çıkış kaşeleri dahil).
- 2 Adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 3,5 cm x 4,5 cm boylarında son 6 ay içerisinde güncel,kulaklar,yüz çehresi ve boyun görünür şekilde, gözlüksüz çekilmiş. PASAPORT İÇİN KULLANILAN BOYUTTA OLAN DEĞİL !
- Satın alınmış tur bileti / Seyahat otobüs ile gerçekleşiyorsa araç evrakları (acentamızdan verilmektedir. )
- Eksiksiz doldurulmuş Vize Başvuru Formu (Tarafımızdan doldurulmaktadır.)
- Şahsi dilekçe; yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte , ne amaçla , kimlerle ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Kamu çalışanı: Çalıstığı resmi kurumun antetli kağıdına yazılmış seyahat amacını, ne kadar zamandir bu kurumda çalıştığını, maaşını, izinli olduğu tarihleri ve bu iznin ücretli ya da ücretsiz olduğunu belirten yazı (orijinal),
- Kurum Kimlik Kartı- önlü-arkalı fotokopisi.
- Son 4 aya ait Maaş Bordrosu. Orijinali.
- Maaş aldığı bankadan son 4 aylık hesap dökümü kaşeli ve imzalı, imzalayanların imza sirküsü ile birlikte (şahsi banka hesabı yoksa bu hesapta mutlaka bakiye olmak zorundadır) ( Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Şahsi banka hesabı son 6 aylık , güncel tarihli, banka tarafından kaşeli imzalı, imzalayanların imza sirküsü ve en az 2.600 TL bakiyeli ( Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı ( Tarafımızdan yapılmaktadır.)
- Tam vukuatlı nüfüs kayıt örneği (nufüs müdürlüğünden - Yerleşim yeri mutlaka belirtilmeli - Bekarlık kaydıda talep edilmektedir.)
- Tapu, kira gelirleri, araç ruhsatı fotokopileri. Var ise.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
5- Emekliler İçin Gerekli Belgeler
- Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
- Pasaportun ilk sayfasının ve vize sayfalarının fotokopileri (eski pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri,giriş çıkış kaşeleri dahil).
- 2 Adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 3,5 cm x 4,5 cm boylarında son 6 ay içerisinde güncel,kulaklar,yüz çehresi ve boyun görünür şekilde, gözlüksüz çekilmiş. ! PASAPORT İÇİN KULLANILAN BOYUTTA OLAN DEĞİL !
- Şahsi dilekçe; yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte , ne amaçla , kimlerle ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Eksiksiz doldurulmuş Vize Başvuru Formu ( Tarafımızdan doldurulmaktadır)
- Satın alınmış tur bileti / Seyahat otobüs ile gerçekleşiyorsa araç evrakları (acentamızdan verilmektedir. )
- Emekli Cüzdanı Fotokopisi veya sgk dan alınmış emekli olduğuna dair yazı.
- Maaş aldığı bankadan veya postaneden son 4 aylık hesap dökümü kaşeli ve imzalı, imzalayanların imza sirküsü ile birlikte (şahsi banka hesabı yoksa bu hesapta mutlaka bakiye olmak zorundadır)( Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Şahsi banka hesabı son 6 aylık , güncel tarihli, banka tarafından kaşeli imzalı, imzalayanların imza sirküsü ve en az 2.600 TL bakiyeli (Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !
- Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı ( Tarafımızdan Yapılmaktadır.)
- Tam vukuatlı nüfüs kayıt örneği (nufus müdürlüğünden - Yerleşim yeri mutlaka belirtilmeli)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Tapu, kira gelirleri, araç ruhsatı fotokopileri. Var ise.
6- Ev Hanımları İçin Gerekli Belgeler
- Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport
- Pasaportun ilk sayfasının ve vize sayfalarının fotokopileri (eski pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen vizelerinin fotokopileri,giriş çıkış kaşeleri dahil).
- 2 Adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz) 3,5 cm x 4,5 cm boylarında son 6 ay içerisinde güncel,kulaklar,yüz çehresi ve boyun görünür şekilde, gözlüksüz çekilmiş.DİKKAT !!! PASAPORT İÇİN KULLANILAN BOYUTTA OLAN DEĞİL!
- Şahsi dilekçe; yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte , ne amaçla , kimlerle ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Eşi tarafından; Yunanistan başkonsolosluğuna hitaben hangi tarihte , ne amaçla , kimlerle ve masrafların tarafından karşılanacağını belirten imzalı dilekçe.
- Eksiksiz doldurulmuş Vize Başvuru Formu ( Tarafımızdan doldurulmaktadır )
- Satın alınmış tur bileti / Seyahat otobüs ile gerçekleşiyorsa araç evrakları (acentamızdan verilmektedir. )
- Eşinin Emekli Cüzdanı Fotokopisi veya Sgk dan alınmış emekli olduğuna dair yazı.
- Eşinin Maaş aldığı bankadan veya postaneden son 4 aylık hesap dökümü kaşeli ve imzalı, imzalayanların imza sirküsü ile birlikte (şahsi banka hesabı yoksa bu hesapta mutlaka bakiye olmak zorundadır)( Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) DİKKAT İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !!!
- Kendisinin yoksa eşinin Şahsi banka hesabı son 6 aylık , güncel tarihli, banka tarafından kaşeli imzalı, imzalayanların imza sirküsü ve en az 2.600 TL bakiyeli (Evrak teslim tarihinden 2 gün önce alınması gereklidir.) DİKKAT İMZA SİRKÜSÜ UNUTULMAMALI !!!
- Seyahat Süresini Kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası 30.000 Euro Teminatlı ( Tarafımızdan Yapılmaktadır.)
- Tam vukuatlı nüfüs kayıt örneği (nufus müdürlüğünden - Yerleşim yeri mutlaka belirtilmeli - Bekarlık kaydıda talep edilmektedir.)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Tapu, kira gelirleri, araç ruhsatı fotokopileri,var ise
NOT :
- Tüm Vizeler ile alakalı 0 850 259 0 999 Telefon numaramızdan Vize işlemleri dahilisini seçip bilgi alabilirsiniz.
- İkametgahınız Akdeniz Bölgesi Dışındaysa lütfen Acentemizden bilgi alınız.
- Güncel Evraklar listesi için mutlaka Acentemiz ile irtibata geçiniz.
- Diğer Ülke Vizeleri için lütfen acentemiz ile iletişime geçiniz
- SCHENGEN VİZΕ başvurunuz için en az 1 ay ( 30 gün )öncesinde başvuru yapmanız önerilir. Ulusal vizeler ve Aile birleşimi için en az 3 ay öncesinden randevu oluşturulması önerimektedir.